Lenser Kuching Part II

Hai semua.. lama dah tak update.. biasalah hujung tahun.. sibuk sikit dekat opis pada entri kali ini saya akan bawa anda jalan di kuching. kali ini, kita ke tempat yang biasa akan di kujungi oleh pelancong luar mahupun dalam negara bukan dalam je yang suka tempat nie kebanyakkan tempatan juga suka berjalan-jalan di sini. tempat ini adalah Waterfront kuching. Semua gambar yang saya ambil adalah gambar sebelah waterfront sini sahaja belum sempat nak pergi sembelah kawasan perkampungan dan gambar di bawah hanyalah sebahagian sahaja. ok..

Astana di bina tahun 1870
Astan di bina oleh Charles Brooke sebagai hadiah perkahwinan kepada isterinya iaitu Alice Lili De Windt dan kini merupakan kediaman rasmi gabenor sarawak.
Dewan Undangan Negeri (DUN)
 Dewan undangan Negeri ini telah di rasmikan pembukaan pada bulan Mei, 2012 dan menjadi tempat persidangan. Selain itu, ia menjadi salah satu tarikan di Waterfront Kuching.
View dari waterfront dari bahagian hujung

Suasana di Waterfront

Penyani Jalanan Preparation untuk buat persembahan

Suasana Disekitaranya
 Alang berjalan di waterfront sempat juga lah shot Pokok Krismas tajaan celcom Axita .. hehehhe
Merry Christmas... and Happy New year

2 comments:

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

wah, cantiknya gambar

Nikiysa Ayu said...

nanti bawak aku jln srwakkk!

Post a Comment