My First raya on world of terengganu

hai guy....
Before Alflowsous cerita experience beraya di bumi terengganu pada hari pertama... Alflowsous ingin mengucap Selamat Hari Raya ... Maaf Zahir And Batin... he~..
**Formal gk ayat Alflowsous nie.. He~

the First raya day on my rent house....
Alflowsous bangun kul 5.50am coz my dad call at that time... pada masa tu gak Alflowsous tengok kawasan sekeliling Alflowsous... so silent.. Alflowsous pelik gk lah... x kan orang sekitar nie tidak bangun lagi untuk solat raya.... he~.. tapi kalau di kampung Alflowsous ... lepas je subuh pagi raya tu dengarlah bumi mecun dari hujung kampung ke hujung kampung ... macam nak perang je... he... mungkin nie adat/budaya di pagi raya kot.... however mereka senang hati... he~ .... lepas my dad call.... alflowsous p lah mandi... tapi sebelum mandi tu alflowsous cook rice to eat after solat raya... after shower, alflowsous pakailah baju raya warna hitam and breakfast with Nesvita... yang mana kawan alflowsous bagi .. he... sebelum alflowsous nak p solat raya ... weather macam nak hujan je.... dalam alflowsous "kalau hujan, tak nak lah pergi solat... he~" .. nasib hari tak jadi hujan... so Alflowsous gerak lah dengan motosikal demax ex90.... he... **motosikal yang alflowsous beli..  habis solat weather menangis lak... nasib tidak lebat... tapi sejuk gak lah... alflowsous raya di london dah time tu... ha~ (angan2x).. sampai je rumah... alflowsous terus masuk dapur dan masak ayam kari... itu lah ayam yang alflowsous minat sekali terutamanya musim raya... ha~ yang paling pelik bin ajaib yang alflowsous pernah tengok ialah kedai.... hampir semua shop tutup except 7eleven walaupun ia cina punya kedai... tapi di kampung alflowsous kedai cina akan buka and kedai melayu akan buka after solat raya... so kedai tidak ade istilah tutup... ha~.. hal ini boleh backup untuk sesiapa yang tidak cukup bahan untuk beraya terutamanya mereka yang buat rumah terbuka... and FYI: rumah terbuka di kampung Alflowsous seakan macam keduri.. it mean rumah terbuka besaran....

**lain kali sambung balik ye...

0 comments:

Post a Comment