Nelayan express...

hai semua... lama tak update blog... sorry lah busy ckit...
pada jumaat yang lalu... kami pelajar perikanan di paksa menjadi nelayan express tau.. he~ agak lucu lah...
tapi kami dibahagikan 3 kumpulan... yang mana 1 kumpulan 8 orang... and 8 orang ini akan pergi nelayan bersama-sama... tup2.... kumpulan kami pergi pada 15 oct... n sebagai nelayan memancing ikan...
1st dengar tu agak takut gak lah... tinggal satu hari dalam bot nelayan....takut2x mabuk...
tiba ari yang ditunggukan hu~ memang happening giler dalam bot tu... macam melancung pulak... walaupun masa tu ombak besar gak... nasib baik alflowsous tak mabuk laut... normalnya... alflowsous mabuk laut.... he~...
maybe alflowsous dapat ikan secara berterusan hingga lupa pasal pening kepala.. ha~...
tiba di jeti pulau kambing ... kami orang terpaksa jual ikan yang kami perolehi kepada orang tengah... memang syoik giler tengok original nelayan bawa tangkapan balik... he~... n hasil jualan just RM60... he~... tapi yang penting experience menjadi nelayan express....
gatcha!!!


0 comments:

Post a Comment